Apie
Privatus lopšelis – darželis Būžys yra moderni ir šiuolaikiška ikimokyklinio ugdymo įstaiga, plačiai pritaikyta išpildyti šiuolaikinio atradėjo pareikiams
Mes bendradarbiaujame
Esame sudarę bendradarbiavimo sutartis su VŠĮ „Robotikos akademija” ir „Kindervibe”. Mūsų darželyje vaikai ugdomi naudojant LEGO Education WeDo 2.0 ir Spike essential įrangą.
Visą informaciją apie ugdytinio dieną, maitinimą bei ugdomąją veiklą tėvai ar globėjai gali matyti programėlėje.
UGDYMAS
SVEIKATA IR SAUGUMAS
Mūsų prioritetas – sveikas, saugus vaikas, todėl užtikriname visapusišką saugumą, tvarką ir švarą, kruopščiai vykdomus higienos normų reikalavimus.
Vaikai sveikatinasi didelę dienos dalį praleisdami lauke, grynu oru mėgaujamės bet kokiu oru, visomis dienomis. Gausiai plėtodami gamtamokslinius užsiėmimus skatiname vaikų sveiką mitybą.
Mes bendradarbiaujame su Alytaus visuomenės sveikatos centru ir vykdome edukacines veiklas, kurios ugdo mažųjų higienos įgūdžius, didina žinių bagažą bei suvokimą.
Bendradarbiaudami su „Kristalų namų” kolektyvu sveikatinamės druskų kambaryje.
BENDRUOMENĖ
Maitinimas
Informacija pie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:
Vadovaujantis nuo 2014 m. gruodžio 13 d. įsigaliojusio 2011 m. spalio 25 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (ES) Nr. 1169/2011 dėl informacijos apie maistą teikimo vartotojams nuostatomis pateikiame informaciją apie maisto produktų (patiekalų) sudėtyje esančias alergiją ar netoleravimą sukeliančias medžiagas ar produktus. Teisės aktas skiria 14 grupių alergiją ar netoleravimą sukeliančių medžiagų arba produktų:
1. Glitimo turintys javai (t. y. kviečiai, rugiai, miežiai, avižos, spelta, kamutas arba jų sukryžmintos atmainos) ir jų produktai, išskyrus: a) kviečių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus, turinčius dekstrozės ( 1 ); b) kviečių pagrindu pagamintus maltodekstrinus ( 1 ); c) miežių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus; d) javus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai;
2. kiaušiniai ir jų produktai;
3. žuvys ir jų produktai, išskyrus: a) žuvies želatiną, naudojamą kaip vitaminų ar karotinoidų pagalbinę medžiagą; b) žuvies želatiną ar žuvų klijus, naudojamus alaus ir vyno skaidrinimui;
4. žemės riešutai ir jų produktai;
5. sojų pupelės ir jų produktai, išskyrus: a) rafinuotą sojų pupelių aliejų ir riebalus ( 1 ); b) natūralių tokoferolių mišinius (E306), natūralų d-alfa tokoferolį, natūralų d-alfa tokoferolacetatą, natūralų sojų pupelių d-alfa tokoferolio sukcinatą; c) iš sojų pupelių aliejaus gautus fitosterolius ir fitosterolio esterius; d) augalinių stanolių esterius, pagamintus iš sojų pupelių aliejaus sterolių;
6. pienas ir jo produktai (įskaitant laktozę), išskyrus: a) išrūgas, naudojamas alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai; b) laktitolį;
7. riešutai, t. y. migdolai (Amygdalus communis L.), lazdyno riešutai (Corylus avellana), graikiniai riešutai (Juglans regia), anakardžiai (Anakardium occidentale), pekaninės karijos (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), brazilinės bertoletijos (Bertholletia excelsa), pistacijos (Pistacia vera), makadamijos ar Kvinslendo riešutai (Macadamia ternifolia) bei jų produktai, išskyrus riešutus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai;
8. salierai ir jų produktai;
9. sezamo sėklos ir jų produktai;
10. sieros dioksidas ir sulfitai, kurių koncentracija didesnė kaip 10 mg/kg arba 10 mg/l, visame SO 2 skaičiuojami paruoštiems vartoti produktams arba produktams, atgamintiems pagal gamintojų nurodymu;